Dalaman’da nereleri gezebilirim?

Dalaman’da nereleri gezebilirim?

Antik Demirciler Çarşısı

Demirciler Çarşısı, 13. yüzyılda Rumlar tarafından yapılmıştır. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş demircilik işinin örneklerine burada rastlayabilirsiniz. Sevdiklerinize demir işçiliği olan hediyelik eşyalardan satın alıp, demir ustalarının hikayelerine ortak olabilirsiniz. Dalaman Gürköy yolunu takip ederek 30 dakikalık yürüme sonrası çarşıya ulaşabilirsiniz. Dalaman’ın simgesel ve tarihi yerlerinden biri olan Antik Demirciler Çarşısı, özellikle tarih severlerin ilgisini çekecektir. Çarşıda sergilenen el emeği, göz nuru ürünler gerçekten görülmeye değer0.

Hippokome Antik Kenti

Hippokome, eski Karya dilinde ”At şehri” anlamına gelir. Bir tepe üzerinde kurulu şehirde üç kaya mezarı bulunur. Antik kent, Roma ve Bizans döneminden izler taşır. Hippokome Antik Kenti, Dalaman ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta, Çöğmen Köyü İt Asarı mevkiinde bir tepeye kurulmuş Hippokome Antik Kenti’nde oldukça görkemli kaya mezarları bulunuyor. Hippokome’de şehrin güneydoğusundaki kayalıklarda toplamda 6 kaya mezarı var. Şehrin güneybatı bölümlerindeki kayalıklarda ise tıpkı Fethiye Telmessos’takine benzer kaya mezarları bulunuyor.

Dalaman gezinizi yüz binlerce yıllık tarihi kalıntıları görmeden bitirmeyin.

Lissai

Karya (Karia) medeniyetinin sahip olduğu antik kentlerden biri olan Lissai, Kocagöl üzerinde bulunan küçük bir adacıktır. Diğer antik kentler kadar çok bilinmeyen Lissai Antik Kenti’nden geriye maalesef pek bir şey kalmamıştır. 2017 yılında Muğla’nın Dalaman ilçesinde kurulan Karia Derneği, bu antik kentleri kapsayan tarihi bir yürüyüş rotası geliştirmiştir. Karia Yolu olarak adlandırılan bu tarihi rotanın duraklarından biri Lissai’dir.

Karia Derneği, başlangıçta, Kalynda, Krya, Arymaxa, Ula geyik kanyonu ve Lydai antik kentlerini tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla yola çıkmıştır. Kapıdağ Yarımadası’ndaki tarihi rotaların tek tek gezildiği bu yol üzerinde, doğa yürüyüşü, trekking ve bisiklet turları gerçekleştirilmektedir. Lissai Antik Kenti’ne ulaşmak için Dalaman ilçe merkezinden Sarsala Koyu’na giden yolu takip etmeniz yeterlidir!

Tlos Antik Kenti

Likya uygarlığının en eski yerleşim alanı içerisinde yer almaktadır. Tlos, dini, ekonomik ve kültürel açıdan dönemin çok önemli bir konumundadır. Ayrıca antik kent, Kanatlı At Pegasus’un sahibi Bellaforonte’nin yaşadığı yer olarak bilinmektedir. Dalaman gezinizde tarihe tanıklık etmek için Tlos Antik Kente uğramanızı tavsiye ederiz.

Dalaman Çayı : Rafting Heyecanı

Dalaman’a geldik tatilimize biraz heyecan katalım derseniz sizi Dalaman Çayı’nda aradığınız heyecanı bulabilirsinizRafting için biçilmiş kaftan olan bu çayın 12 kilometre uzunluğundaki parkuru yaklaşık 2 saatte tamamlanıyor.

İki etaplı zorluk derecesi bulunan parkurun ilk etabı acemi raftingcilere hitap ederken ikinci etap ise deneyimli sporcuların tercihi oluyor.

Sarıgerme Halk Plajı (Belediye Plajı)

Sarıgerme Plajı, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bir plaj olmasına rağmen Dalaman ilçe merkezine çok daha yakın olması sebebiyle Dalaman Sarıgerme Plajı olarak bilinir. Dalaman’ın en ünlü plajlarından biri Sarıgerme Plajı’dır. 7 kilometre uzunluğunda kıyı şeridine sahip olan plaj, incecik kumlu, tertemiz kumsalıyla ve sığ denizi ile özellikle yabancı turistlerin gözdesidir.


 Sarçed Plajı

 Berrak denizi ve yumuşacık kumsalıyla Dalaman’da gezilecek yerler listesine kesinlikle eklenmesi gereken Sarçed Plajı, temizlik ve hijyen konusunda da misafirlerinden tam puan alıyor. Sarçed Plajı, 200 metre uzunluğu; 100 metre genişliği ile engelli kişiler için de Wc gibi özel olanaklara sahip. Dalaman Havalimanı ile arasında 17 kilometrelik bir mesafe bulunan Sarçed Plajı, Dalaman ilçe merkezinin 13 kilometre güneybatısında yer alıyor. Dalaman’dan yalnızca 15 dakikada Sarçed Plajı’na ulaşabilirsiniz.


 

 

 

Whatsapp Telefon