Dalaman Nerededir ve Nasıl Giderim?

Dalaman Nerededir ve Nasıl Giderim?

Muğla ilinin, 13 ilçesinden biri olan Dalaman; Fethiye, Ortaca, Köyceğiz ve Denizli ile komşu olan bir sahil beldesidir. Ege bölgesinde olmasına rağmen Akdeniz’e sahili olan Dalaman yemyeşil dağları ve masmavi deniziyle misafirlerine dinlenme fırsatı sunarken, Likya Dönemi’ne ait antik kalıntılarıyla tarih ve kültür meraklılarına hitap ediyor. Ayrıca Dalaman’daki kaplıca suları, bölgenin sağlık turizmi açısından önemini arttırıyor. Akdeniz tatilcilerinin havaalanı nedeniyle uğrak merkezi olan ilçede konaklamak için genellikle mütevazi butik oteller bulunuyor.

Muğla; kara, hava ve deniz yolları ile çok yönlü ulaşım ağına sahiptir ve  Muğla'nın bir ilçesi olan Dalaman’a Türkiye’nin her bölgesinden karayolu ve havayolu araçlarıyla ulaşım sağlanabilmektedir. Bunlar arasında özel araç, otobüs seyahati ve uçak yolculuğu gibi alternatifleri tercih edebilirsiniz. 

Havayolu ile Ulaşım

Dalaman Havalimanına iniş yaptıktan sonra ilçe merkezine gidebilmek  için taksi, araç kiralama veya dolmuş seferlerini kullanabilirsiniz.

Otobüs ile Ulaşım

Türkiye'nin neredeyse tüm illerinden otobüs seferi bulunmaktadır. Dalaman Otogarı ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. İlçe otogarına ulaştıktan sonra merkeze geçebilmeniz için taksi veya toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Whatsapp Telefon