Dalaman'da ne yerim?

Dalaman'da ne yerim?

Deniz Börülcesi

Ege mutfağının ve Dalaman’ın vazgeçilmezleri arasında yer alan börülce, Ege restoranlarında ve evlerinde yemek masalarının vazgeçilmezleri arasındadır. İyice temizlenen deniz börülceleri haşlandıktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon eklenerek servis edilir.

Mavru Kefali

 
Kefal Dalaman’da en çok bulunan balık çeşididir ve bu çeşitlerin en lezzetlisi olan “mavru kefali” halk dilinde koca kafa olarak bilinir. Hem tatlı hem tuzlu suda yaşadığı için bu balığın lezzeti bambaşkadır. Izgara, pilaki, buğulama gibi farklı tekniklerle pişirilir.

Mavi Yengeç

Mavi yengeç lüks yemekler kategorisinde yer alsa da bölgede çok fazla bulunduğu için lezzeti yaygındır. Haşlayarak veya ızgarada pişirerek tüketebilirsiniz. Özellikle Dalyan’daki restoranlarda sıkça bulabilirsiniz.

Sılcan Yoğurtlaması

Bazı yörelerde ismi sarmaşık olan sılcan, otlarıyla meşhur olan bölgenin en çok yapılan mezelerinden biridir. Haşlayıp zeytinyağı dökerek, yumurta ile kavurarak ya da yoğurtlu meze şeklinde tercih edilir.

Yayın Balığı

Dalaman’da çok sık tüketilen balık türlerinden biridir. Aynı zamanda yayın balığı en büyük tatlı su balığıdır ve Dalaman çayında bolca vardır.  Balık yemeyi seviyorsanız, Dalaman koylarındaki restoranlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Whatsapp Telefon